Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

  • Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

  • Ο κύριος σκοπός του Οργανισμού Σάτυα Σάι είναι να βοηθήσει τον άνθρωπο να αναγνωρίσει την πραγματική του φύση, που είναι θεϊκή.

  • Σκοπός της εκπαίδευσης είναι ο χαρακτήρας.
    Πραγματικός άνθρωπος είναι αυτός που εφαρμόζει
    τις πέντε ανθρώπινες αξίες:
    Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Αγάπη, Ειρήνη και Μή-βία.

  •  
    Υπάρχει μόνο μια φυλή, η φυλή της ανθρωπότητας.
    Υπάρχει μόνο μία γλώσσα, η γλώσσα της καρδιάς.
    Υπάρχει μόνο μία θρησκεία, η θρησκεία της αγάπης.
    Υπάρχει μόνο ένας Θεός και είναι πανταχού Παρών.

Η Σκέψη της Ημέρας

Σκέψεις προηγούμενων ημερών

16 Ιουλίου 2024

O Εαυτός είναι πανταχού παρών. Είναι απεριόριστος. Είναι το Ένα χωρίς δεύτερο. Εμφανίζεται, όμως, ως πολλά λόγω της ποικιλίας των μορφών. Πνευματικότητα είναι αυτή που αναγνωρίζει το Ένα και που εκλαμβάνει όλες τις ποικιλομορφίες ως Εαυτό. Δυστυχώς, σήμερα υπάρχουν πολλοί διανοούμενοι που διαιρούν το Ένα σε πολλά. Είναι όμως πολύ λίγοι αυτοί που βλέπουν το Ένα στα πολλά. Ορίστε ένα παράδειγμα. Έχουμε φτιάξει ένα σπίτι. Σε αυτό το σπίτι έχουμε ένα δωμάτιο για λουτρό, ένα για το μαγείρεμα, άλλο για τραπεζαρία και ένα άλλο για καθιστικό. Τι ευθύνεται γι’ αυτή τη διαίρεση; Ενδιάμεσα υπάρχουν τοίχοι. Αν αφαιρέσετε τους τοίχους, το σπίτι γίνεται ξανά ένα. Λόγω των ενδιάμεσων τοίχων, υπάρχουν διαφορετικά δωμάτια με διαφορετικά ονόματα και μορφές.

Κατά τον ίδιο τρόπο, το ‘σπίτι’ του Εαυτού είναι μόνο ένα. Εφόσον έχουμε δημιουργήσει σε αυτό τα διαφορετικά ‘δωμάτια’ του σώματος, των αισθήσεων, του νου, της διάνοιας, της θέλησης και του εγώ, εμφανίζεται η διαφορετικότητα. Επειδή αυτή η διχαστική τάση σήμερα αυξάνεται μεταξύ των ανθρώπων, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τον πνευματικό δάσκαλο.

- Μπάμπα, από ομιλία που δόθηκε στις 14 Ιουλίου 1992