Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

  • Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

  • Ο κύριος σκοπός του Οργανισμού Σάτυα Σάι είναι να βοηθήσει τον άνθρωπο να αναγνωρίσει την πραγματική του φύση, που είναι θεϊκή.

  • Σκοπός της εκπαίδευσης είναι ο χαρακτήρας.
    Πραγματικός άνθρωπος είναι αυτός που εφαρμόζει
    τις πέντε ανθρώπινες αξίες:
    Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Αγάπη, Ειρήνη και Μή-βία.

  •  
    Υπάρχει μόνο μια φυλή, η φυλή της ανθρωπότητας.
    Υπάρχει μόνο μία γλώσσα, η γλώσσα της καρδιάς.
    Υπάρχει μόνο μία θρησκεία, η θρησκεία της αγάπης.
    Υπάρχει μόνο ένας Θεός και είναι πανταχού Παρών.

Η Σκέψη της Ημέρας

Σκέψεις προηγούμενων ημερών

20 Απριλίου 2024

Οι άνθρωποι σήμερα κυριαρχούνται από τρεις κακές ιδιότητες: τον θυμό, το μίσος και τον φθόνο. Αυτά δηλητηριάζουν τον νου του ανθρώπου. Κατά συνέπεια, κάθε πράξη του ανθρώπου δηλητηριάζεται. Κάθε λέξη που προφέρει είναι δηλητηριώδης. Όλες οι ενέργειες που γίνονται παρακινούμενες από τις προτροπές του νου είναι μολυσμένες. Όλες οι  ενέργειες που εκπορεύονται από τις αισθήσεις είναι εξίσου μολυσμένες. Για να μετουσιώσουμε  αυτές τις κακές σκέψεις και πράξεις σε καλές, είναι απαραίτητο να τους εμφυσήσουμε αγάπη. Όταν ο νους γεμίζει με αγάπη, όλες οι πράξεις γεμίζουν με αγάπη.

Σήμερα ο άνθρωπος αγνοεί τελείως τι σημαίνει αγάπη. Ταυτίζει την επιθυμία με την αγάπη. Φαντάζεται ότι ό,τι λαχταρά υποκινείται από την αγάπη. Αυτό δεν είναι αληθινή αγάπη. Η αγάπη είναι εντελώς απαλλαγμένη από κάθε επιθυμία. Είναι εντελώς ανιδιοτελής. Δεν επιδιώκει ανταπόδοση. Είναι συμπεριληπτική. Δεν κάνει καμία διάκριση μεταξύ φίλου και εχθρού. Ξεχνώντας αυτή την έννοια της οικουμενικής, ανιδιοτελούς αγάπης, γεμίζοντας τον εαυτό του με εγωιστικές επιθυμίες, ο άνθρωπος φαντάζεται ότι είναι γεμάτος αγάπη. Αυτή δεν είναι παρά κοσμική προσκόλληση. Είναι πολύ διαφορετική από την αγάπη που ρέει υποκινούμενη και από το Πνεύμα εντός σας. Η πνευματική αγάπη είναι απεριόριστη. Είναι ζωτικής σημασίας να γεμίσουμε τον νου με αγάπη και να αποβάλλουμε τους έξι εχθρούς που κατοικούν σε αυτόν.

- Μπάμπα, από ομιλία που δόθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1997

Νέα & Ανακοινώσεις

Αρχείο Νέων & Ανακοινώσεων
24ωρη απαγγελία του Γκάγιατρι Μάντρα

24ωρη απαγγελία του Γκάγιατρι Μάντρα

2024-02-09 22:46:10

Σάββατο, 13 Απριλίου, 17:50 - Κυριακή, 14 Απριλίου, 18:00
Διαβάστε περισσότερα
Ευρωπαϊκές Ανοιξιάτικες Συναντήσεις Τέχνης και Γιόγκα, Άνοιξη 2024

Ευρωπαϊκές Ανοιξιάτικες Συναντήσεις Τέχνης και Γιόγκα, Άνοιξη 2024

2023-03-10 20:17:53

Σάι Πρέμα, 16-24 Απριλίου για το SairArt Retreat 2024 & 27 Απριλίου - 6 Μαΐου 2024 για το 9th Sai Yoga Retreat
Διαβάστε περισσότερα