Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

  • Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

  • Ο κύριος σκοπός του Οργανισμού Σάτυα Σάι είναι να βοηθήσει τον άνθρωπο να αναγνωρίσει την πραγματική του φύση, που είναι θεϊκή.

  • Σκοπός της εκπαίδευσης είναι ο χαρακτήρας.
    Πραγματικός άνθρωπος είναι αυτός που εφαρμόζει
    τις πέντε ανθρώπινες αξίες:
    Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Αγάπη, Ειρήνη και Μή-βία.

  •  
    Υπάρχει μόνο μια φυλή, η φυλή της ανθρωπότητας.
    Υπάρχει μόνο μία γλώσσα, η γλώσσα της καρδιάς.
    Υπάρχει μόνο μία θρησκεία, η θρησκεία της αγάπης.
    Υπάρχει μόνο ένας Θεός και είναι πανταχού Παρών.

Η Σκέψη της Ημέρας

Σκέψεις προηγούμενων ημερών

18 Απριλίου 2024

Όταν η καρδιά είναι γεμάτη με κάθε είδους εγκόσμιες επιθυμίες, δεν υπάρχει χώρος σε αυτήν για πνευματική προσπάθεια. Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ αυτού που είναι προσκολλημένος στα εγκόσμια πράγματα και αυτού που είναι αφοσιωμένος στο Ντάρμα. Αυτό μπορεί να απεικονιστεί από τις ενέργειες του Ντρόνα και του Μπίσμα, των δύο βασικών γκουρού των Καουράβας. Τόσο ο Μπίσμα όσο και ο Ντρόνα ήταν κορυφαίοι δάσκαλοι στις τέχνες της χρήσης των όπλων. Αλλά τι διαφορά μεταξύ των δύο! Ο Μπίσμα ήταν πολύ πνευματικός. Ενώ τραυματίστηκε σε όλο του το σώμα στη μάχη της Κουρουκσέτρα, και ενώ το αίμα έτρεχε από τις πληγές, ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι με βέλη, δίδαξε το Ντάρμα (Δίκαιο) στους Πάνταβας. Οι διδασκαλίες του περιέχονται στο Shanti Parva της Μαχαμπάρατα. Από την άλλη πλευρά, όταν ο Νντρονατσάρια άκουσε τον Γιουντίστιρα να λέει «Ο Ασβατάμα πέθανε», δεν περίμενε καν να ακούσει ότι ήταν ο ελέφαντας με το όνομα Ασβατάμα που πέθανε· συμπέρανε ότι αυτός που πέθανε ήταν ο γιος του ο Ασβατάμα και κατέρρευσε στο πεδίο της μάχης. Η Ντρονατσάρια ήταν γεμάτος από εγκόσμιες προσκολλήσεις. Ο Μπισματσάρια ήταν γεμάτος με αγάπη για το Ντάρμα.

- Μπάμπα, από ομιλία που δόθηκε στις 16 Ιουνίου 1983

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Αρχείο Νέων & Ανακοινώσεων
24ωρη απαγγελία του Γκάγιατρι Μάντρα

24ωρη απαγγελία του Γκάγιατρι Μάντρα

2024-02-09 22:46:10

Σάββατο, 13 Απριλίου, 17:50 - Κυριακή, 14 Απριλίου, 18:00
Διαβάστε περισσότερα
Ευρωπαϊκές Ανοιξιάτικες Συναντήσεις Τέχνης και Γιόγκα, Άνοιξη 2024

Ευρωπαϊκές Ανοιξιάτικες Συναντήσεις Τέχνης και Γιόγκα, Άνοιξη 2024

2023-03-10 20:17:53

Σάι Πρέμα, 16-24 Απριλίου για το SairArt Retreat 2024 & 27 Απριλίου - 6 Μαΐου 2024 για το 9th Sai Yoga Retreat
Διαβάστε περισσότερα