Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

  • Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

  • Ο κύριος σκοπός του Οργανισμού Σάτυα Σάι είναι να βοηθήσει τον άνθρωπο να αναγνωρίσει την πραγματική του φύση, που είναι θεϊκή.

  • Σκοπός της εκπαίδευσης είναι ο χαρακτήρας.
    Πραγματικός άνθρωπος είναι αυτός που εφαρμόζει
    τις πέντε ανθρώπινες αξίες:
    Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Αγάπη, Ειρήνη και Μή-βία.

  •  
    Υπάρχει μόνο μια φυλή, η φυλή της ανθρωπότητας.
    Υπάρχει μόνο μία γλώσσα, η γλώσσα της καρδιάς.
    Υπάρχει μόνο μία θρησκεία, η θρησκεία της αγάπης.
    Υπάρχει μόνο ένας Θεός και είναι πανταχού Παρών.

Η Σκέψη της Ημέρας

Σκέψεις προηγούμενων ημερών

19 Απριλίου 2024

Εάν γράφαμε ένα γράμμα, το βάζαμε σε έναν φάκελο, γράφαμε τη σωστή διεύθυνση και κολλούσαμε ένα γραμματόσημο, η επιστολή θα παραδιδόταν, είτε στον γειτονικό δρόμο είτε σε μια μακρινή πόλη όπως το Δελχί, η Καλκούτα ή Βομβάη. Δεν υπάρχει μακριά και κοντά για τη διεύθυνση που γράφεται ή για το γραμματόσημο στην επιστολή. Ομοίως, ο Θεός δεν κάνει καμία διάκριση ανάμεσα σε αυτούς που είναι κοντά Του ή απομακρυσμένοι από Αυτόν.

Αυτό που χρειάζεται είναι να γράψουμε σωστά τη «διεύθυνση» της πίστης. Η πίστη πρέπει να είναι ακλόνητη, ολοκληρωτική και απαλλαγμένη από κάθε είδους αμφιβολία. Η επιστολή με τη διεύθυνση της πίστης πρέπει επίσης να φέρει τη σφραγίδα της αγάπης. Θα πρέπει να είναι ανιδιοτελής. Η εγωιστική αγάπη θα είναι άχρηστη. Όταν η σταθερή πίστη συνδέεται με τέτοια ολοκληρωτική αγάπη, οι προσευχές που απευθύνονται στον Θεό είναι βέβαιο ότι θα Τον φτάσουν. Αυτό το είδος πίστης έχει γίνει σπάνιο στις μέρες μας. Η αυτοπεποίθηση απουσιάζει εντελώς. Πώς μπορεί κάποιος χωρίς εμπιστοσύνη στον εαυτό του για τρεις μόνο μέρες να έχει πίστη στον Θεό;

- Μπάμπα, από ομιλία που δόθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1997

Νέα & Ανακοινώσεις

Αρχείο Νέων & Ανακοινώσεων
24ωρη απαγγελία του Γκάγιατρι Μάντρα

24ωρη απαγγελία του Γκάγιατρι Μάντρα

2024-02-09 22:46:10

Σάββατο, 13 Απριλίου, 17:50 - Κυριακή, 14 Απριλίου, 18:00
Διαβάστε περισσότερα
Ευρωπαϊκές Ανοιξιάτικες Συναντήσεις Τέχνης και Γιόγκα, Άνοιξη 2024

Ευρωπαϊκές Ανοιξιάτικες Συναντήσεις Τέχνης και Γιόγκα, Άνοιξη 2024

2023-03-10 20:17:53

Σάι Πρέμα, 16-24 Απριλίου για το SairArt Retreat 2024 & 27 Απριλίου - 6 Μαΐου 2024 για το 9th Sai Yoga Retreat
Διαβάστε περισσότερα