Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

  • Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

  • Ο κύριος σκοπός του Οργανισμού Σάτυα Σάι είναι να βοηθήσει τον άνθρωπο να αναγνωρίσει την πραγματική του φύση, που είναι θεϊκή.

  • Σκοπός της εκπαίδευσης είναι ο χαρακτήρας.
    Πραγματικός άνθρωπος είναι αυτός που εφαρμόζει
    τις πέντε ανθρώπινες αξίες:
    Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Αγάπη, Ειρήνη και Μή-βία.

  •  
    Υπάρχει μόνο μια φυλή, η φυλή της ανθρωπότητας.
    Υπάρχει μόνο μία γλώσσα, η γλώσσα της καρδιάς.
    Υπάρχει μόνο μία θρησκεία, η θρησκεία της αγάπης.
    Υπάρχει μόνο ένας Θεός και είναι πανταχού Παρών.

Η Σκέψη της Ημέρας

Σκέψεις προηγούμενων ημερών

25 Απριλίου 2024

Ο Σάι έρχεται να επιτύχει το υπέρτατο καθήκον να ενώσει ολόκληρη την ανθρωπότητα σε μια οικογένεια μέσω του δεσμού της αδελφοσύνης· να επιβεβαιώσει και να φωτίσει τη Θεϊκή φύση κάθε όντος, προκειμένου να αποκαλύψει το Θείο που είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται ολόκληρος ο κόσμος. Να δώσει εντολή σε όλους να αναγνωρίσουν την κοινή θεϊκή κληρονομιά που συνδέει τον άνθρωπο με τον άνθρωπο, έτσι ώστε ο άνθρωπος να απαλλαγεί από τη ζωώδη φύση του και να ανυψωθεί στο Θείο, πράγμα που αποτελεί τον στόχο του.

Είμαι η ενσάρκωση της Αγάπης. Η αγάπη είναι το μέσο μου. Δεν υπάρχει πλάσμα χωρίς Αγάπη. Το κατώτερο ον αγαπά τον εαυτό του, τουλάχιστον. Και ο εαυτός του είναι ο Θεός. Έτσι, δεν υπάρχουν άθεοι, αν και κάποιοι μπορεί να Τον αντιπαθούν ή να Τον αρνούνται, όπως οι ασθενείς με ελονοσία αντιπαθούν τα γλυκά ή οι διαβητικοί ασθενείς αρνούνται να έχουν σχέση με τα γλυκά! Εκείνοι που παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως άθεους, μια μέρα, όταν η ασθένειά τους έχει υποχωρήσει, θα απολαύσουν την παρουσία του Θεού και θα Τον σεβαστούν. Έπρεπε να σας πω τόσα πολλά για την Αλήθεια Μου, γιατί, επιθυμώ να τη διαλογιστείτε και να αντλήσετε χαρά από αυτή, ώστε να εμπνευστείτε να τηρήσετε τις πειθαρχίες που έχω θέσει και να προχωρήσετε προς τον στόχο της Αυτοπραγμάτωσης, την πραγμάτωση του Σάι που λάμπει στις καρδιές σας.

- Μπάμπα, από ομιλία που δόθηκε στις 19 Ιουνίου 1974

Νέα & Ανακοινώσεις

Αρχείο Νέων & Ανακοινώσεων
Ευρωπαϊκές Ανοιξιάτικες Συναντήσεις Τέχνης και Γιόγκα, Άνοιξη 2024

Ευρωπαϊκές Ανοιξιάτικες Συναντήσεις Τέχνης και Γιόγκα, Άνοιξη 2024

2023-03-10 20:17:53

Σάι Πρέμα, 16-24 Απριλίου για το SairArt Retreat 2024 & 27 Απριλίου - 6 Μαΐου 2024 για το 9th Sai Yoga Retreat
Διαβάστε περισσότερα